tisdag 3 september 2013

Kanelhavrerutor

Har ärligt tjuvat detta receptet från svägerskans sida ;) Mycket goda och toppbetyget kom från pappa igår - "vilka kakor du hade bakat, dom godaste jag ätit" :)
Så här kommer receptet :)




Kanelhavrerutor

3 dl socker
1 ägg
100 gr smör
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Havretäcke:
200 gr smör
2 dl socker
3 dl havregryn
4 tsk kanel

Vispa ägg och socker. Smält smöret, rör ner de tillsammans med mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vispa sedan försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (ca 30x40cm)

Mixa eller blanda för hand samman ingredienserna till havretäcket. Fördela det med fingrarna över hela smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15-20 min i 225*C.

När kakan har svalnat skär i önskad storlek.
Går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar