torsdag 15 augusti 2013

Fläskfilegryta med viltsmak

Fria tyglar på jobbet blev en god gryta med viltsmak. Gjorde den sedan hemma en dag och bjöd sambon på. Tummen upp fick den :)





Fläskfilegryta med viltsmak
3-4 port

ca 300 gr fläskfile
1 pkt bacon
1 liten burk champinjoner (hela eller skivade)
2 dl creme fraiche
3-4 dl grädde
ca 1 msk svartvinbärsgelè el outspädd svartvinbärssaft
ca 7 st enbär
timjan
soya
 ev. salt och peppar

Putsa och "tärna"  fläskfilen och stek den i smör i en stekpanna. Strimla bacon och häll ner i pannan. Öppna och häll ut champinjonspadet. Häll ner champinjonerna i stekpannan. Låt allt steka en stund tills så gott som alla vätska har dunstat. Häll i creme fraiche, grädde, enbär, en skvätt soya och timjan. Rör runt och låt allt småkoka. Smaka av och tillsätt ev. mer timjan, salt och peppar. Låt småkoka i 5-10 min.

Servera med tex klyftpotatis och kokta grönsaker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar