tisdag 31 augusti 2010

Fläskfilègratäng med champinjoner

Såg ett recept på Pasta Piemontese på matplatsen och som vanligt kan jag inte hålla mig till ett recept utan det blir alltid att jag lägger till eller tar bort ingridienser. Så här blev det denna gången :) och de blev mumms :) hihi




Fläskfilègratäng med champinjoner
4-6 port

ca 300 gr fläskfilè
1 st stor burk hela campinjoner (400 gr)
1 gul lök
1 köttbuljongstärning
3 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
spadet från champinjonerna
soya
salt
peppar
smör att steka i
maizena redning för bruna såser
riven parmesanost
riven gratängost

Hacka löken och skär champinjonerna i halvor. Stek detta i smör. Skär fläskfilèn i mindre bitar och låt det steka med. Häll i champinjonspadet och grädden. Tillsätt buljongtärningen, soya, salt, peppar och pressad vitlök. Låt puttra några minuter och red sedan med maizena till önskad konsistens på såsen. Häll över allt i en ugnssäker form och strö över önskad mängd parmesan- och gratängost.

In ugnen på 200* i 10-15 min eller tills osten fått färg.

Servera med valfri pasta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar