Fläskfilègratäng med champinjoner
4-6 port
ca 300 gr fläskfilè
1 st stor burk hela campinjoner (400 gr)
1 gul lök
1 köttbuljongstärning
3 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
spadet från champinjonerna
soya
salt
peppar
smör att steka i
maizena redning för bruna såser
riven parmesanost
riven gratängost
Hacka löken och skär champinjonerna i halvor. Stek detta i smör. Skär fläskfilèn i mindre bitar och låt det steka med. Häll i champinjonspadet och grädden. Tillsätt buljongtärningen, soya, salt, peppar och pressad vitlök. Låt puttra några minuter och red sedan med maizena till önskad konsistens på såsen. Häll över allt i en ugnssäker form och strö över önskad mängd parmesan- och gratängost.
In ugnen på 200* i 10-15 min eller tills osten fått färg.
Servera med valfri pasta :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar