torsdag 8 april 2010

Chocolate cupcake

Leila Lindholms chocolate cupcakes med chocolate frosting. (Chokladmuffins med chokladglasyr). Ett riktigt chokladmåste om du har chokladbegär :)
Jag uteslöt kaffet i smeten för ingen av oss dricker kaffe här hemma och så tog ja varm choklad i frostingen. Jag bytte även ut gräddfilen mot creme fraiche för de va det som fanns i kylen :) Dom blev goda men supermäktiga :) Det hade gott å väl räckt med en halv för min del :p hehe!







Chocolate cupcakes

ca 12 st

ca 12 st amerikanska muffinsformar
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör/margarin
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gr mörk choklad 70% ( jag använde marabou premium 70% )

Chocolate frosting:
60 gr rum.tep. smör/maragrin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 gr philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
strössel eller liknanade till garnering.

Sätt ugnen på 175*C. Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en vit och fluffig smet. Smält matfettet och häll i gräddfil och kaffet och blanda ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Hacka eller bryt den mörka chokladen grovt och smäl den antingen i micron eller i vattenbad. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Plasera ut formarna på en plåt och fyll dom 2/3 me smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Låt svalna!


Rör smör/margarin, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel eller liknande.

Ät och njut :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar