söndag 11 april 2010

Viltkyckling

Underbar kycklingrätt där såsen är smaksatt med enbär, timjan och svartvindärsgelè :)




Viltkyckling

4 port

3 kycklingfilèer
smör/margarin att steka i
3 dl creme fraiche
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 ½ - 2 msk svartvinbärsgelè
½ dl vatten
1 hönsbuljongstärning
7 st enbär
timjan
soya

Dela kycklingfilèerna i 4 delar var och bryn dom i en stekpanna i smör/margarin. Lägg dom efterhand som dom blir färdiga på ett fat eller liknande. När alla är stekta och upplagda häller du i creme fraiche, grädde, svartvinbärsgelè, buljong, vatten, enbär, timjan och soya. Blanda och låt bubbla upp. Lägg därefter i kyckling och låt bubbla me i 5-10 min.

Servera med kokt potatis, sallad och svartvinbärsgelè.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar