fredag 19 mars 2010

Smördegsinbakad kassler

Festligt och gott på samma gång :) Inbakad kassler går att variera smakmässigt hur man vill. Men en sann vitlöksälskare som jag är, är vitlök mitt förstahandsval :) Vilket blir ditt?




Smördegsinbakad kassler

1 smördesrulle
400 gr kassler
2 dl creme fraiche
200 gr creme bonjure (valfri smak)
1 ägg

Skär kasslern i strimlor. Blanda creme fraiche och creme bonjure i en bunke, rör ner kasslern.

Rulla ut smördegen i en form. Fördela röran i en tjock sträng i mitten på rullen. Vik in ändarna och sidorna på smördegen över fyllningen. Försök att få de så tätt som möjligt utan att de går sönder. Pensla med uppvispat ägg.

Gratinera i 225* i ca 25 min.

Servera med ris och en smarrig sallad, gärna med fetaost i.


1 kommentar:

  1. Jag varierar mellan vitlök och tacosmak. Men det kan säkert vara gott med gräslök eller någon tomatost också!

    SvaraRadera