onsdag 17 mars 2010

Kyckling i apelsinsås

Hittade det här recept på matklubben, den hade fått mycke bra betyg men jag tyckte inte de va nått speciellt. Det va okey men inte mer.



Kyckling i apelsinsås

4 port

4 kycklingfilèer
smör/margarin
salt
svarpeppar

Sås
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl pressad apelsin
1 ½ msk koncentrerad kalvfond
½ krm svarpeppar
2 msk dijonsenap
2 krm strösocker
½ krm salt
2 krm dragon

Bryn kycklingen i smör/margarin i en steckpanna, salta och peppra. Lägg dom på ett fat medans du gör såsen.

Blanda alla ingridienser till såsen i stekpannan och lår koka upp. Lägg ner kycklingen i såsen och låt allt koka i ca 10 min eller tills kycklingen är färdig.

Servera med ris och en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar