torsdag 11 mars 2010

Farmors kasslergratäng

Min farmor Else gjorde offta denna kasslergratäng. En lätt och smidig allt-i-ett gratäng med kassler, ris, champinjonstuvning och broccoli :)



Farmors kasslergratäng
4-6 port

4 port ris
ca 500 gr kassler
broccoli

Champinjonstuvning:
ca 2 msk smör/margarin
ca 3 msk vetemjöl
1 burk champinjoner
spad från chaminjonerna
3-4 dl mjölk
1 köttbuljongstärning
salt
svart och vitpeppar

Börja med att koka riset. Häll broccoli i en ugnsform så de täcker botten (på ett ungefär). Skiva kasslern och ta bort ev. fett och senor. Häll riset över broccolin och lägg på kasslern.
Gör stuvningen:
Smält smöret/margarinet i en kasstrull. Häll i mjölet och vispa ihop de. Häll i spadet från champinjonerna och mjölken. Vispa så alla klumpar försvinner. Smula i buljongen och krydda med salt och peppar. Låt bubbla upp så den blir tjockare och vispa så det inte bränns i botten. Häll i champinjonerna. Häll stuvningen över kassler och ställ in formen i ugnen.
Ugn 200* i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar