onsdag 24 februari 2010

Tuppkaka

En smarrig sockerkaksbotten med glasyr och kokos :) Mumms!





Tuppkaka

2 ägg
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl

Glasyr:
75 gr smör/margarin
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
kokos

Blanda allt i en bunke. Häll det i en smord och bröad form. In i ugnen nästan längst ner.

Ugn 175* i 30-35 min.

När kakan är färdig gör du glasyren.

Smält smöret/margarinet och häll i sockret. Rör tills sockret har smält (någolunda ialla fall). Blanda i äggulan och vaniljsockret. Stick lite hål i kakan med en tandpetare eller en provsticka. Häll glasyren över och strö över önskad mängd kokos. Ställ kakan svalt så glasyren får stelana och sen är de bara att äta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar