onsdag 24 februari 2010

Grahamsbullar

Smarriga brödbullar med grahamsmjöl.




Grahamsbullar
ca 15 st

50 gr jäst
5 dl mjölk
1 dl ljus sirap
75 gr smör/maragrin
2 tsk salt
10 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl

Smält smöret/margarinet. Tillsätt mjölken och värm fingervarmt (37*). Smula jästen i en bunke. Häll degspadet över och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och sirap. Rör ner grahamsmjölet och vetemjölet tills degen får bra konsistens och släpper från bunkens kanter. Jäs i ca 60 min (dubbel storlek). Knåda sedan degen och rulla ca 15 bullar. Jäs ytterliggare 30 min. Pensla därefter bullarna med ett utrört ägg i lite mjölk och sen in i ugnen.

Ugn 225* i 10-12 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar