Smörgåstårta med kyckling à la Sofia
Till en hög halva eller till en lägre hel
1 pack polarbröd
nästan en hel grillad kyckling
4-5 dl creme fraiche (ej lätt)
ca 2 dl majonnäs
1 liten röd paprika
1 pack bacon
curry
svartpeppar
salt
kycklingkrydda
Garnering
majonnäs
kokt skinka
ägg
gurka
paprikapulver
Börja med att steka bacon knaprigt och låt svalna. Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Tärna paprikan fint. Lägg kycklingen, paprikan och bacon i en bunke. Häll i creme fraichen, majonnäsen och kryddorna (jag höftade hejvilt). Smaka av tills du tycker de blir bra. Varva bröd och röran och avsluta med bröd. Klä in den i plastfoliè och låt stå i kylen några timmar eller gärna över natten. När den ska serveras bre på majonnäs och garnera som du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar