måndag 22 februari 2010

Bulgursallad med kyckling och ajvarsås

Bulgur har blivit en ny favourit här hemma och här kommer ett alternativ på vad man kan göra me den. Super gott! :)





Bulgursallad med kyckling och ajvarsås

4 port

4 st kycklingfilèer
citronpeppar
bulgur för 4 personer
Färdig blandsallad (jag använde icas provensalik sallad på påse)
½ röd lök
gurka efter tycke och smak
5 st körsbörstomater

Ajvarsås:
1 dl ajvar relich mild
2,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 nypa salt

Börja med att göra såsen. Pressa vitlöken i en liten skål och häll i övriga ingridienser och rör runt tills allt är blandat. Ställ in i kylskåpet.

Bryn kycklingfilèerna tills dom har fått lite färg. Lägg dom i en ugnsform och krydda med citronpeppar. Ställ in kycklingen i ugnen på 200* i ca 15 min eller tills köttsaften är klar i färgen.

Medans kycklingen är i ugnen gör du bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Häll upp nästan hela påsen me sallad i en skål. Skär gurkan och tomaterna i önskad form å storlek, skiva löken tunt och häll allt i skålen me salladen. När bulgurn är färdig låt svalan lite grann och häll därefter i den i salladen och rör runt lite grann så de blandas.

Servera salladen me kycklingen och ajvarsåsen.

2 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut! Va kul att du skaffat en egen mat- & bakblogg nu! Ska lägga in den på bevakning på en gång :)

    SvaraRadera
  2. Det va supergott :) Ja de ska bli kul de här :D

    SvaraRadera