Bulgursallad med kyckling och ajvarsås
4 port
4 st kycklingfilèer
citronpeppar
bulgur för 4 personer
Färdig blandsallad (jag använde icas provensalik sallad på påse)
½ röd lök
gurka efter tycke och smak
5 st körsbörstomater
Ajvarsås:
1 dl ajvar relich mild
2,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 nypa salt
Börja med att göra såsen. Pressa vitlöken i en liten skål och häll i övriga ingridienser och rör runt tills allt är blandat. Ställ in i kylskåpet.
Bryn kycklingfilèerna tills dom har fått lite färg. Lägg dom i en ugnsform och krydda med citronpeppar. Ställ in kycklingen i ugnen på 200* i ca 15 min eller tills köttsaften är klar i färgen.
Medans kycklingen är i ugnen gör du bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Häll upp nästan hela påsen me sallad i en skål. Skär gurkan och tomaterna i önskad form å storlek, skiva löken tunt och häll allt i skålen me salladen. När bulgurn är färdig låt svalan lite grann och häll därefter i den i salladen och rör runt lite grann så de blandas.
Servera salladen me kycklingen och ajvarsåsen.
Det ser jättegott ut! Va kul att du skaffat en egen mat- & bakblogg nu! Ska lägga in den på bevakning på en gång :)
SvaraRaderaDet va supergott :) Ja de ska bli kul de här :D
SvaraRadera