tisdag 23 februari 2010

Mexikansk kycklingpaj

Denna kycklingpaj hittade jag på matplatsen. Jag anväder ofta Majzenas pajskal (pulver som man blandar med vatten), tycker den är så himla god men ja kommer skriva pajdegen som de står i receptet. Mycke god och lite annorlunda paj :)


Mexikansk kycklingpaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
100 gr margarin
2 msk vatten

Fyllning:
5-8 feferoni
½ grillad kyckling
1 gul löl
ca 10 färska champinjoner
smör att steka i
150 gr philadelphiaost
½ burk chunky salsa (valfri)
3 dl riven ost

Blanda ingridienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform eller en springform. Förgrädda i ugnen på 225* i ca 10 min.

Rensa kycklingen och skär dem i mindre bitar, hacka löken, skiva champinjonerna och bryn dem. Tillsätt philadelphiaosten och salsan och låt puttra ihop en stund. Hacka feferonin och lägg i botten på de förgräddade pajskalet (och som ni ser på bilden missade ja detta så dom hamnade på toppen i stället men ingen skada skedd för de). Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratiners pajen i ca 10-15 min eller tills osten smält.

Servera med en god blandsallad och guacamole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar