tisdag 23 februari 2010

Köttfärslimpa

Mina föräldrar lagade mycke husmanskost när ja va mindre. Jag bara älskar husmanskost och köttfärslimpa är ju bara såå gott :)



Köttfärslimpa

ca 4 port

ca 500 gr blandfärs
3/4 dl ströbröd
1 3/4 dl mjölk
1 gul lök
1 ägg
1 ½ msk köttbuljongspulver
½ tsk vitpeppar
½ tsk svartpeppar
1½ tsk salt

Börja med att hälla mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla i ca 10 min. Hacka sedan löken och blanda ner de i bunken tillsammans med kryddorna och ägget. Häll sedan i färsen och blanda väl. Smöra en ugnsform och häll i färsen. Forma färsen till en limpa, ringla över lite flytande maragarin om man vill och in i ugnen.

Ugn 200* i ca 30-40 min eller tills limpan fått fin färg.

Servera kokt potatis, sås och det som önskas till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar