tisdag 23 februari 2010

Mannagrynskaka med hallon

Hittade denna kaka på matklubben. God och lätt att göra.





Mannagrynskaka med hallon

150 gr smör/maragarin
2 dl strösocker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl mannagryn
Färska eller frysta hallon

Smöra och bröa en springform eller en rund kakform. Rör ihop smör/maragrin och socker tills den blir krämig. Rör sedan ner ägget och tillsätt mjölet och mannagrynen. Tryck ut degen jämt i formen och tryck ner bären. Grädda kakan i ugnen på 175* i 30-35 min.


Servera den kall eller ljummen som den är eller med glass, vaniljsås eller grädde.

2 kommentarer:

  1. Ja mannagrynskakor brukar bli väldigt saftiga och goda! Jag har gjort med blåbär nån gång - gott det med!

    SvaraRadera
  2. Ja de kan ja förstå, älskar blåbär :)

    SvaraRadera