tisdag 23 februari 2010

Kyckling med gurkmeja och grönsaksris

Originalreceptet på denna kycklingrätt heter igentligen kycklingcurry men eftersom den inte innehåller någon curry döpte ja om den. Hittade receptet på arla.se för en massa år sen men har gjort om receptet lite grann. Så här gör jag :)



Kyckling med gurkmeja och grönsaksris

4 port

4 st kycklingfilèer
2 vitlöksklyftor
smör
salt
4 dl creme fraiche
ev. ½ dl vatten
½ msk tomatpurè
1½ tsk mald ingefära
1 tsk sambal oelek
1½ tsk gurkmeja
1 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
1 krm aromat
1 st hönsbuljongstärning
soja

Skär kycklingen i strimlor. Skala och pressa vitlöken. Bryn kycklingen i smör och krydda med salt. Tillsätt vitlöken, tomatpurèn alla kryddorna, creme fraichen och en liten skvätt soja. Låt grytan koka i ca 5 min. Späd me vatten om ni vill ha den lösare och låt puttra ytterliggare några min isånna fall.

Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar