Kyckling med gurkmeja och grönsaksris
4 port
4 st kycklingfilèer
2 vitlöksklyftor
smör
salt
4 dl creme fraiche
ev. ½ dl vatten
½ msk tomatpurè
1½ tsk mald ingefära
1 tsk sambal oelek
1½ tsk gurkmeja
1 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
1 krm aromat
1 st hönsbuljongstärning
soja
Skär kycklingen i strimlor. Skala och pressa vitlöken. Bryn kycklingen i smör och krydda med salt. Tillsätt vitlöken, tomatpurèn alla kryddorna, creme fraichen och en liten skvätt soja. Låt grytan koka i ca 5 min. Späd me vatten om ni vill ha den lösare och låt puttra ytterliggare några min isånna fall.
Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar