tisdag 23 februari 2010

Franskabrödbullar

Goda saftiga brödbullar som ja hittade på matklubben. Behöver bara jäsa en gång men fluffar upp tack vare bakpulvret :)





Franskabrödbullar
20-25 st

125 gr smör/margarin
3 dl mjölk
3 dl vatten
50 gr jäst
3 msk socker
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
ca 14-15 dl vetemjöl

pensling:
ägg
vallmofrön el varför inte lite prästost :)

Börja med att smälta smöret/margarinet och rör ner mjölk och vatten. Låt bli fingervarmt (37*). Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan. Rör till jästen löst sig. Tillsätt socker, bakpulver, salt och mjöl tills de blir en fast deg. Ta mer mjöl om det behövs eller mindre. Baka ut till ca 20 bullar och låt jäsa på plåt under bakduk i ca 30-40 min. Vispa upp ägget och pensla bullarna och strö över vallmofrön och in me bullarna i ugnen.
Ugn 250* i ca 8 min.
Låt svalan på galler under bakduk.

1 kommentar: