Blev bjuden på denna goda rätt av svägerskan för länge sen. Nu blev det till att göra den själv. En härlig söndagsmiddag :)
Inbakad lax
1 smördegsrulle
300 g kallrökta
laxskivor
Fyllning
4 ägg,
kokta
1/2 purjolök (3 dl)
2 dl crème fraiche
2-3 msk dijonsenap
5
msk dill
2 msk farinsocker
Salt, svartpeppar
Dijonsås
2 dl crème
fraiche
1 msk dijonsenap
1-2 msk dill
1/2 tsk farinsocker
Några
droppar citronsaft
En gnutta dragon, timjan, salt och svartpeppar
Koka
äggen, hacka dem med hjälp av en äggskärare. Skiva purjolöken. Blanda crème
fraiche, dijonsenap, dill, farinsocker, ägg och purjolök.
Rulla ut
smördegen i en ugnsform. Fördela hälfen av laxskivorna på smördegen, bred ut all
fyllning och täck med resten av laxen. Pensla kanterna på smördegen med
uppvispat ägg och vik in kanterna så att den täcker fyllningen. Grädda i ugnen på 200* i ca 25 min.
Servera med ris, sallad och ev. dijonsåsen.
Vad roligt att du är med i veckans blogg! Kramar! <3
SvaraRadera