söndag 10 juni 2012

Inbakad lax

Blev bjuden på denna goda rätt av svägerskan för länge sen. Nu blev det till att göra den själv. En härlig söndagsmiddag :)




Inbakad lax
1 smördegsrulle
300 g kallrökta laxskivor



Fyllning
4 ägg, kokta
1/2 purjolök (3 dl)
2 dl crème fraiche
2-3 msk dijonsenap
5 msk dill
2 msk farinsocker
Salt, svartpeppar

Dijonsås

2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1-2 msk dill
1/2 tsk farinsocker
Några droppar citronsaft
En gnutta dragon, timjan, salt och svartpeppar

Koka äggen, hacka dem med hjälp av en äggskärare. Skiva purjolöken. Blanda crème fraiche, dijonsenap, dill, farinsocker, ägg och purjolök.

Rulla ut smördegen i en ugnsform. Fördela hälfen av laxskivorna på smördegen, bred ut all fyllning och täck med resten av laxen. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg och vik in kanterna så att den täcker fyllningen. Grädda i ugnen på 200* i ca 25 min.
Servera med ris, sallad och ev. dijonsåsen.



1 kommentar: