fredag 18 november 2011

Toast skagen á la Per Morberg

Idag blev det mys med toast skagen á la Per Morberg fast med en liten egen twist. Jag skippade konjaken och löjrommen. Jag hade istället i en halv finhackad rödlök och la ett salladsblad på brödskivan :)

Jag har skivit som det står i orginalreceptet.




Toast skagen
4 st

500 gr skalade färska räkor
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 tsk konjak
1 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
4 skivor vitt bröd
smör
2 msk hackad dill + några kvistar till garnering
50 gr löjrom
1 citron



Skala räkorna. Blanda dem med gräddfil och majonnäs i en skål. Tillsätt konjak, salt och vitpeppar.
Rosta eller stek brödskivorna i smör.
Blanda ner dillen i röran precis när den ska serveras så dillen behåller sin spänst.
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.
Garnera med dillkvist och citronskiva.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar