lördag 12 november 2011

Potatisbakelse

Till middag idag blev det något nytt jag råkade snubbla över på matklubben. En potatisbakelse ,som igentligen ska vara i portionsformar men man tager vad man haver så här blev det en stor istället för fyra små. Inte alls dummt faktist och roligt med något nytt. Som tillbehör idag blev det helstekt fläskfilè, brun viltlökssås och stekta champinjoner :-)



Potatisbakelse
4-6 port

10-13 st medelstora mandelpotatisar
150 gr riven västerbottenost
3 äggulor
1 dl grädde
½ dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar

Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt övriga ingridienser och rör till en krämig konsistens. Fördela "smeten" i portionsformar eller en stor ungssäker form. Grädda dem i mitten av ugnen på 225* i 15-25 min eller tills bakelsen har fått färg.
Servera med valfria tillbehör.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar