onsdag 22 maj 2013

Fläskfilegryta med paprika och vitlök

Förra veckan gjorde jag denna "hitta-på-grytan" som inte alls blev så dum. Kollade igenom kylskåpet och tog vad jag hade och här är resultatet :)






Fläskfilegryta med paprika och vitlök

4 port

ca 550 gr fläskfile
1 st stor creme bonjuore vitlök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st röd paprika
1 st köttbuljong
salt
svartpeppar
vitpeppar
smör till stekning

Putsa fläskfilen och skiva den. Tärna paprikan. Stek köttet i lite smör i en stekpanna. Lägg upp på ett fat. Häll i grädden och creme bonjouren och vispa runt tills färskosten har smält. Häll i parikan, köttbuljong och kryddor. Vispa. Lägg i köttet och låt puttra några minuter.

Servera med nykokt pasta och en tomat- och gurksallad.

(Tomat och gurksallad: tomat + gurka + en skvätt äppelcidervinäger + salladskrydda)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar