onsdag 20 mars 2013

Browniefudgecheesecake

Säger bara mmmmmmm så gott :)




Browniefudgecheesecake

Cheesecakesmet:
300 gr philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker

Browniesmet:
2 ägg
2 dl strösocker
100 gr smör
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 1 dl grovhackade valnötter

Fudgeglasyr:
40 gr smör
1 msk mjölk
1 ½ dl florsocker
2 msk kakao

Cheesecakesmeten: Rör ihop alla ingridienser och ställ åt sidan.

Browniesmeten: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och valnötterna.
Häll hälften av smeten i en springform som är max 23 cm och som du har klämt fast ett pakplåtspapper i botten. Bred ut smeten så gott de går. Klicka ut cheesecakesmeten över och försök bre ut det så gott de går. Häll sedan över resten av browniesmeten och bre ut så inte cheesecakesmeten syns.
Grädda i nedre delen av ugnen på 180* C i ca 30 min.
Låt kallna i formen.

Fudgeglasyren: smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon min. Bre glasyren över kakan med tex en slickepott och dekorera med lite valnötter. Låt kakan stå kallt till glasyren har stelnat.

Godast är kakan när den är kylskåpskall. rekomenderar att man gör kakan dagen innan så den får stå i kylen över natten innan servering.
Servera som den är eller med en klick vipgrädde och kanske några hallon till :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar