måndag 24 september 2012

Per Morbergs Isterband med stuvad potatis

En riktig klassiker och en svensk husmanskost fick bli dagens middag :)




Per Morbergs Isterband med stuvad potatis
4 port

4 st smålänska isterband
ca 9 st kokta potatisar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl grädde
Salt
Peppar
3 msk finhackad gräslök, persilja eller dill

Lägg isternanden på en plåt och ställ in i mitten av ugnen på 200* i ca 30 min. Vänd dem då och då.
Tärna den kokta potatisen. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör om väl. Häll i mjölken och grädden. Låt koka upp sakta under vispning och låt sedan stuvningen sjuda på svag värme i 10 min. Vänd ner potatisen i stuvningen när korven börjar bli klar. Låt potatisen bli varm. Salta och peppra. Smaka av med gräslök, persilja eller dill.
Pers förslag: "Servera isterbanden och stuvningen med tex. fransk senap och rödbetor".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar