Plockade fram kyckling igår och idag visste jag inte riktigt vad ja skulle göra me den. Jag sa till sambon att åka å köpa en smaksatt creme fraiche, vilken som, å så skulle jag utgå ifrån vad han köpte hem. Det blev en creme fariche parmesan och vitlök och så här fick jag ihop de :) Blev riktigt gott om man får skryta lite ;)
Kycklingratäng med parmesan och vitlök
ca 6 pers
3 stora kycklingfilèer
½ röd paprika
½ gul paprika
1 st creme fraiche parmesan och vitlök
2 ½ dl grädde
1 dl creme fraiche
1 st hönsbuljongstärning
salt
vitlökspulver
svartpeppar
riven ost
kokt pasta för 5 pers
Tärna paprikan. Dela kycklingfilèerna i lagom stora bitar. Bryn i smör och krydda med salt, svarpeppar och vitlökspulver. Lägg den kokta pastan i en ugnssäker form. Lägg de stekta kycklingbitarna över pastan.
Börja med såsen. Vispa ihop all creme fraiche och grädden i en stekpanna eller i en kastrull. Lägg i buljongen och krydda ev. lite. Låt bubbla upp. Strö paprikan över kycklingen och pastan. Häll över såsen och strö över önskad mängd riven ost.
In i ugnen på 225*C i 15 min.
Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar