måndag 21 februari 2011

LCHF - Köttfärssås och vitkålsspagetti

Ett jätte bra alternativ till vanlig spagetti :)


LCHF - Köttfärssås och vitkålsspagetti

ca 4 port

Köttfärsås:
ca 400 gr blandfärs

2,5 dl grädde
1 st creme fraiche paprika och chili
1-2 dl passerade tomater eller krossade tomater
1 köttbuljongstärning
salt
peppar
(2-3 msk philadelphiaost )


Vitkålsspagetti:
vitkål
salt
peppar

Börja med att strimla kålen, så mycke som du tror att de går åt (jag mätte på tallriken). Stek kålen i smör till dom har mjuknat en del, salta och peppra försiktigt. Häll upp på tallrikar eller i en skål.

Stek färsen i smör, krydda med salt och peppar. Häll i creme fraiche, grädde, passerade tomater. Rör runt och smula i buljongen. Lått bubbla i några min. Red av med philadelphiaost om tjockare konsistens önskas.
Färdigt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar