1 plåt
ca 400 gr färs
1 pack bacon
½ påse tacokrydda
paprikapulver
färdig tomatsås (pastasås)
½ röd paprika
riven ost
fetaost
oregano eller pizzakrydda
Garnering:
tunna halvringar av rödlök
tunna halvringar av rödlök
Vitlök och rödlöksröra:
ca 100 gr philadelphiaost vitlök och örter
ca 100 gr philadelphiaost vitlök och örter
2-3 msk creme fariche
1 liten pressad vitlöksklyfta
½ liten finhackad rödlök
Börja med att steka bacon tills de börar få färg. Häll i färsen och stek. Krydda med tacokrydda och paprikapulver, låt steka några minuter och ställ sedan åt sidan.
Bre ut önskad mängd tomtsås på pizzabottnen. Lägg på hälften av osten. Fördela köttfärsblandningen över. Strö ut den tärnade paprikan. Lägg ut fetaosten och den rivna osten. Strö över önskad mängd oregano och ställ in i ugnen, 200* i 15-20 minuter.
När pizzan är färdig garnera med tunt skurna rödlökshalvringar.
Rör allt till röran och låt stå svalt innan servering.
Bre ut önskad mängd tomtsås på pizzabottnen. Lägg på hälften av osten. Fördela köttfärsblandningen över. Strö ut den tärnade paprikan. Lägg ut fetaosten och den rivna osten. Strö över önskad mängd oregano och ställ in i ugnen, 200* i 15-20 minuter.
När pizzan är färdig garnera med tunt skurna rödlökshalvringar.
Rör allt till röran och låt stå svalt innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar