onsdag 30 juni 2010

Filips födelsedagssmörgåstårtor

Minstingen i syskonskaran ville ha smörgåstårta på sin födelsedag och så fick de bli :) Han valde fyllning själv och så här fick jag ihop de :)




Smörgåstårtor
ca 16 port

68 skivor vitt rostbröd (tex. jätten)

Fyllning 1 och 2
7 dl creme fraiche 34%
300 gr kokt skinka
2 stora burkar krossad ananas
Fyllning 3
5 dl creme fraiche 34%
ca 700 gr skalade räkor
1 pack fryst dill (ca 75 gr)
8 st kokta ägg

Garnering
ca 1 ½ burk citronmajonnäs
1 citron
gurka
kruksallad
räkor
skinka
kokta ägg
dillvippor

Skink- och ananasfyllningen:
Tärna skinkan och krama ur så mycket vätska du kan ur ananasen. Blanda med creme fraiche.

Räk- och äggfyllningen:
Hacka äggen. Blanda ner ägg, räkor (tänk på att krama ur dom om det behövs) och dill med creme fraiche.

Skär bort alla kanter på bröden. Lägg upp dom på brickor tex. 3x3 och 2x4. Fördela skink- och ananasfyllningen på på bägge tårtorna sen bröd och upprepa en gång till med samma fyllning och avsluta med bröd. Fördela räk- och äggfyllningen på tårtorna och avsluta med bröd.
Blöt och knykla ihop bakplåtspapper. Pressa ut vattnet och väckla ut papprena och lägg över tårtorna. Vira in dom i folié och låt stå i kylen några timmar ( eller över natten).

Garnering:
Bre ut majonnäs på och runtom hela tårtorna. Dekorera med kruksallad, gurka, skinka, räkor, ägg, citron och dillvippor.


2 kommentarer: