söndag 9 maj 2010

Fake äppelcheesecake med äppelkompott

Hittade grundreceptet på denna cheesecake på matplatsen.org men ville piffa till den lite så tillsatte äppelmos i kakan och gjorde en äppelkompott (eller vad man nu kan kalla de) och hade det till vilket gjorde sig väldigt bra tyckte jag och övriga familjen :)


Fake äppelcheesecake med äppelkompott

10 st digestivekex
75 gr smör/margarin
äppelmos
200 gr philadelphiaost
½ dl florsocker
rivet skal av en citron
2 dl vispgrädde

Äppelkompott:
2 äpplen till ca 4 peroner
strösocker
kanel
smör/margarin

Börja med att smälta matfettet. Mixa kexen till smulor och blanda i smöret. Tryck ut i en form och ställ svalt för att stelna. Rör philadlphiaosten mjuk och tillsätt övriga ingridienser. Vispa allt till en pösig smet. Bre ut önskad mängd äppelmos på kexbottnen. Bre därefter ut smeten över och ställ sedan i kylen i minst 2 tim.

Gör äppelkompotten när kakan ska serveras.

Skala och tärna äpplena. Stek i smör, socker och kanel till äpplena har mjuknat.
Servera och njut :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar