Fake äppelcheesecake med äppelkompott
10 st digestivekex
75 gr smör/margarin
äppelmos
200 gr philadelphiaost
½ dl florsocker
rivet skal av en citron
2 dl vispgrädde
Äppelkompott:
2 äpplen till ca 4 peroner
strösocker
kanel
smör/margarin
Börja med att smälta matfettet. Mixa kexen till smulor och blanda i smöret. Tryck ut i en form och ställ svalt för att stelna. Rör philadlphiaosten mjuk och tillsätt övriga ingridienser. Vispa allt till en pösig smet. Bre ut önskad mängd äppelmos på kexbottnen. Bre därefter ut smeten över och ställ sedan i kylen i minst 2 tim.
Gör äppelkompotten när kakan ska serveras.
Skala och tärna äpplena. Stek i smör, socker och kanel till äpplena har mjuknat.
Servera och njut :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar