Kasslergratäng med spenat och soltorkade tomater
4-6 port
4-6 skivor kassler
6 st soltorkade tomater i marinad (jag använde FONTANA soltorkade tomater med kapris i marinad)
70-100 gr färsk spenat
2 st vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongstärning
salt
vit och svartpeppar
riven ost
Grovhacka spenaten och strimla tomaterna. Stek dom i lite smör i en stekpanna någon minut. Pressa vitlöken och häll i den tillsammans me grädden, buljongen och kryddorna. Låt puttra några minuter. Lägg kasslerskivorna i en ugnssäker form och häll över såsen. Strö lite riven ost över och in i ugnen på 200* tills osten har smält å gärna fått lite färg, ca 15 min.
Servera med bulgur eller ris och en sallad om så önskas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar