tisdag 27 april 2010

Kasslergratäng med spenat och soltorkade tomater

Blev sugen på att testa nått nytt och utgick ifrån ett recept på en pastasås på matplatsen.org. Gjorde några mindre ändringar och blev nöjd me resultatet :) Ser kanske inte så apptitligt ut men det blev helt ok i mitt å Stoffes tycke.



Kasslergratäng med spenat och soltorkade tomater

4-6 port

4-6 skivor kassler
6 st soltorkade tomater i marinad (jag använde FONTANA soltorkade tomater med kapris i marinad)
70-100 gr färsk spenat
2 st vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongstärning
salt
vit och svartpeppar
riven ost

Grovhacka spenaten och strimla tomaterna. Stek dom i lite smör i en stekpanna någon minut. Pressa vitlöken och häll i den tillsammans me grädden, buljongen och kryddorna. Låt puttra några minuter. Lägg kasslerskivorna i en ugnssäker form och häll över såsen. Strö lite riven ost över och in i ugnen på 200* tills osten har smält å gärna fått lite färg, ca 15 min.

Servera med bulgur eller ris och en sallad om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar