Havrecookies med choklad
ca 30 st
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 gr smör/margarin
4 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6,5 dl havregryn
200 gr valfri choklad (jag använder mjölkchoklad och Camilla använder mörk choklad)
(100 gr valfri choklad om du vill garnera dom)
Rör smör/margarin, strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Vispa äggen lätt och blanda ner dom och havregrynen i smör/margarinblandningen. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke, häll i de i den andra bunken. Grovhacka chokladen och arbeta in den i smeten.
Rulla smeten till bollar och lägg dom på en bakpappersklädd plåt. Platta till bollarna lätt. Grädda kakorna i 175* i 8-12 min beroende på kakornas storlek. Låt kakorna kallna på plåten. Ringla lite smält choklad över om så önskas.
Förvara kakorna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar