Grönpepparbiffar
4 port
Biffar:
600 gr färs (svägerskan använder fläsk och jag bland)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
3/4 msk grönpepparkorn
1½ msk köttbuljongspulver
2 ägg
Grönpepparsås:
4 dl matlagningsgrädde
1 msk grönpepparkorn
1½ msk köttbuljongspulver
2½ dl lätt creme fraiche
soya
salt
Börja med biffarna. Blanda grädde och ströbröd och låt svälla i ca 10 min. Hacka löken fint eller riv den. Blanda ner löken, äggen, krossad grönpeppar och köttbuljongspulvret i gärdd och ströbrödsmeten. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Forma smeten till biffar och stek på medelstark värme.
När biffarna är klara häller du i grädden i stekpannan om det inte är för mycke bränt för isånna fall häller du ut de innan. Krossa grönpepparn och häll i den tillsammans med köttbuljongspulvret. Rör i creme fraichen och låt såsen koka upp. Smaksätt me soya, salt och ev. mer grönpeppar.
Servera med pressad potatis, blandsallad, lingonsylt och rivna morötter.
Ja, grönpeppar är faktiskt en väldigt underskattat krydda! Jag tycker det är jättegott till köttfärs eller till kyckling. :)
SvaraRaderaJa, jag håller me dig :)
SvaraRadera