måndag 23 april 2012

Pasta Bolognese

Idag fick de bli något nytt till middag. Snubblade över denna pasta bolognese på matklubben och tyckte det lätt gott. Dock har jag ändrat lite men skriver ut orginalet och mina små notiser efter så ni ser hur ja gjorde. Tycker den blev mustig och god. En mer vuxensmak på de hela.



Pasta Bolognese
4-6 port

400gr blandfärs
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olja (hoppade över)

1 zucchini
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 morot, riven (hade ingen hemma)
2 chili
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpure
1 msk soja
1 dl rött vin (hoppade över, tog en fond "du chef" Beef + ½-1 dl vatten istället)
1 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Timjan
(jag hade även i en köttbuljongstärning)


Finhacka löken. Tärna zucchini och paprika. Riv moroten grov på ett rivjärn. Pressa eller finhacka vitlöken. Kärna ur chilin och finhacka. Bryn köttfärs och gul lök i smör (och ev. olja) i en stekgryta/stekpanna. Tillsätt resterande ingridienser. Koka upp och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Servera såsen till nykokt pasta och toppa med nyriven parmesanost.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar