Idag satte jag en saffansdeg på jäsning och resultatet blev 3 olika varianter :)
Lussekatter
Lussebullar á la mamma
Saffransbullar med mandelmassefyllning
Recept på saffransdeg och hur ni gör lussekatter hittar ni HÄR!
Lussebullar á la mamma:
En färdigjäst saffransdeg.
Rulla saffransdegen till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla bullarna med ett lättvispat ägg. Grädda i ugnen på 225* i ca 8 min.
När de ska serveras:
Smält lite smör och doppa toppen på bullen och sedan doppa i strösocker.
Saffransbullar med mandelmassefyllning:
Mandelmassefyllning:
200 gr rumstempererat smör
1 dl socker
150 gr mandelmassa
1 msk vaniljsocker
ägg till pensling
pärlsocker till garnering
Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.
En färdigjäst saffrans deg.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till avlånga kakor ca 25x50 cm. Bre hälften av fyllningen på varje del. Rulla ihop från långsidan (inte för hårt). Skär varje rulle i lagom stora bitar och lägg dom med snittytan uppåt i formar på en plåt. Jäs under bakduk i ca 30 min. Pensla därefter varje bulle och strö på pärlsocker. In i ugnen på 225* i ca 8 min eller tills bullarna har fått fin färg.
Vilka snygga bullar du har gjort!! :-)
SvaraRaderaTack så mycke :)
SvaraRadera