lördag 20 augusti 2011

Äppelpaj


Dagens efterrätt blev äppelpaj. En mycket god sådan om jag får tillägga, sambon som hellre föredrar hallon eller blåbär tyckte denna va väldigt god :)  



Äppelpaj

Pajdeg:
125 gr smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 krm vaniljpulver (el en tsk vaniljsocker)


3-4 st äpplen
lite socker
kanel


Mixa allt till pajdegen till en smuldeg. Skala å skiva äpplena och lägg de i en pajform. Stör över lite socker å kanel. Rör tills alla äppelbitarna är "täckta". Smula (klicka) ut pajdegen över äpplena och grädda i 200* i ca 30 min eller tills äpplerna är mjuka. Lägg över en bit aluminiumfoliè så inte pajen bräns i slutet.
Servera med vaniljsås eller glass :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar