onsdag 10 mars 2010

Kyckling innlindad i bacon med creme bonjure vitlök

Detta är bara sååå gott :) Vill man inte ha vitlöksmak på färskosten kan man ta en som passar just er smak. Själv är jag galen i vitlök så de blir de för min del :)



Kyckling innlindad i bacon med creme bonjure vitlök
4 port
3 kycklingfilèer
2 pack bacon
ca 100 gr creme bonjure vitlök
smör/margarin

Sås
ca 4 dl matlagningsgrädde
ca 100 gr creme bonjure vitlök
1 st köttbuljongstärning
soya

Börja med att dela kycklingen på längden (så dom blir tunnare) och sedan dela du varje bit till två avlånga bitar. Bre ut en klick creme bonjure på varje kycklingbit. Rulla ihop dom och linda en baconskiva runt om. Stek dom i smör/margarin tills baconet har fått färg och lägg sedan knytena i en ugnsform.

Häll grädden i stekpannan och vispa ner creme bonjure. När färskosten har smält smular du ner köttbuljongstärningen och häller i önskad mängd soya och rör runt. Låt såsen bubbla upp och häll sedan såsen över kycklingknytena och ställ in i ugnen.

Ugn 225* i ca 20 min eller tills kycklingen är färdig.

Servera till tex hasselbackspotatis och en blandsallad, gärna med fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar