Fria tyglar på jobbet blev en god gryta med viltsmak. Gjorde den sedan hemma en dag och bjöd sambon på. Tummen upp fick den :)
Fläskfilegryta med viltsmak
3-4 port
ca 300 gr fläskfile
1 pkt bacon
1 liten burk champinjoner (hela eller skivade)
2 dl creme fraiche
3-4 dl grädde
ca 1 msk svartvinbärsgelè el outspädd svartvinbärssaft
ca 7 st enbär
timjan
soya
ev. salt och peppar
Putsa och "tärna" fläskfilen och stek den i smör i en stekpanna. Strimla bacon och häll ner i pannan. Öppna och häll ut champinjonspadet. Häll ner champinjonerna i stekpannan. Låt allt steka en stund tills så gott som alla vätska har dunstat. Häll i creme fraiche, grädde, enbär, en skvätt soya och timjan. Rör runt och låt allt småkoka. Smaka av och tillsätt ev. mer timjan, salt och peppar. Låt småkoka i 5-10 min.
Servera med tex klyftpotatis och kokta grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar