tisdag 13 september 2011

Kasslergratäng med ananas, tomat och senap

Mina föräldrar brukade göra en speciell varm macka med en tunt skivad kasslerbit, västervikssenap, ananasring, tomatskiva och ost på. Det är den bästa varma mackan jag vet och idag blev det insperationen till dagaen middag :-)





Kasslergratäng med ananas, tomat och senap

4 port
4-8 skivor kassler
lika många ananasringar
lika många tomatskivor

Västervikssenap (el annan stark senap)

ostskivor

sås:
3 dl grädde
salt
peppar
sweet chilis-sås

västervikssenap

Brev senap på kasslerskivorna. Lägg på ananasring och tomatskiva. Lägg i en ugnssäker form och lägg överst önskad mängd ost. Vispa ihop allt till såsen och häll i det i ugnsformen men runt om kasslerskivorna. In i ugnen på 225* i ca 20 min el tills osten har fått fin färg.
Servera till ris och en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar